Rugăciune

Cristina Neagu

Doamne, în fiecare dimineata când deschid ochii Te gasesc lânga mine. Uneori am impresia ca nici nu ai plecat ci ai ramas aici, asteptând sa ma trezesc pentru a o lua împreuna de la capat. Oare ce lucruri noi voi învata astazi, unde ma vor purta pasii, cine îmi va iesi înainte?

Ieri, fiul meu; Metusala, a facut primii pasi. Era atât de stângaci. A cazut de câteva ori pâna sa poata face primii lui cinci pasi siguri.

Ma uitam la el cu câta îndârjire vroia sa faca totul singur. Sa se ridice singur, sa mearga singur, desi mâna mea era acolo pentru a-l sprijini, pentru a-l ridica. As fi vrut tare mult sa îl ajut dar cu cei mici nu te poti pune. Fie încep sa strige si ridica toata casa în picioare, fie se aseaza jos si nu îi mai misti de acolo. Asa mai face si fiul acesta al meu uneori. Mi-a fost greu sa-l înteleg pâna când m-am uitat la mine.

Eu însumi vreau sa fac totul singur, sa le rezolv singur pe toate Desi sincer sa fiu Doamne la unele capitole am chiar mari probleme. Mi-e greu de exemplu sa am rabdare cu Metusala, sa înteleg ca el e mic si nu poate face lucrurile la fel de repede cum le fac eu, ca nu poate sta cuminte tot timpul. Si ma încapatânez sa le fac pe toate singur desi sunt constient ca Tu esti lânga mine gata sa ma ajuti. Mâna Ta este acolo gata sa ma sustina sau sa ma prinda. Trebuie însa sa ma "julesc" de câteva ori ca sa vin sa Îti cer ajutorul. Îti multumesc ca ai rabdare cu mine si esti mereu acolo gata sa-mi bandajezi ranile si sa-mi aduci aminte cu blândete ca ajutorul Tau îmi sta oricând la dispozitie. Trebuie doar sa-l cer.

Sunt atât de multe lucruri Doamne pe care Metusala ma învata despre Tine si despre mine. Privirea lui care ma cauta în permanenta, ma face sa ma gândesc la felul în care ar trebui sa Te caut eu. Desi vrea sa fie independent îi place sa ma stie acolo lânga el. Bucuria pe care am simtit-o atunci când mi-a spus pentru prima data tata ma face sa ma gândesc la bucuria din inima Ta atunci când ma auzi pe mine sau pe oricine altcineva rostindu-ti pentru prima data Numele. Bucuria pe care o ai atunci când cineva începe sa te cunoasca si articularea unui nume e un prim pas.

Sunt fericit atunci când ma invita sa ma joc cu el oferindu-mi accesul în universul lui. Asta e activitatea lui principala. Probabil ca fericirea mea aduce putin cu a Ta atunci când eu te invit sa te implici în " jocurile" mele. Sa mergi cu mine în drumurile mele, sa ma asisti în discutiile mele, sa ma sfatuiesti când trebuie sa iau o decizie, sa lucrezi împreuna cu mine.

Doamne îl aud pe Metusala gângurind ceea ce ma anunta ca s-a sculat asa ca trebuie sa închei aici. Vreau sa ramâi cu mine si sa ma ajuti sa-L cresc cât mai frumos. Asa cum Tu vrei sa ma cresti pe mine. Si îti mai spun o dorinta a mea care sa ramâna asa, între noi.

As vrea ca într-o buna zi, atunci când Metusala se va fi facut mare, sa ma iei la Tine. Deja nu mai îmi plac serile când trebuie sa ma despart de Tine pentru a merge la culcare.

Enoh