Greutatea Potrivită

Maya

Dragi copii,   

Am citit despre un băieţel pe nume Marc și m-au impresionat gesturile și cuvintele sale. Cred că era aşa... cam de vârsta voastră.
El îl ajuta pe tatăl său la împachetatul unor lăzi cu bunuri și apoi era pus să le transporte la o oarecare distanţă, unde le depozita.

Cineva a trecut pe lângă el și l-a întrebat: Nu crezi că e prea grea lada aceasta?
Băiețelul i-a răspuns: "Tata știe cât pot eu duce și nu mă încarcă mai mult. Doar... mă iubește!"

Părintii voștri vă iubesc, Dumnezeu vă iubește, de aceea și responsabilitățile voastre sunt pe măsură...
Nu vi se cere mai mult decât puteți, asa că faceți lucrurile din toată inima...

Ce planuri aveți pentru aceste săptămâni? Cred că multe dintre ele sunt legate de zăpada, asa ca nu uitați sa va pregătiți pana la apariția fulgilor... Asigurați-vă că săniuța este curată și reparată, că aveți mănușile necesare formării bulgărilor de zăpada și a oamenilor de zăpadă. A, și să nu cumva să credeți că zăpada, gheaţa sau țurțurii sunt chestii comestibile! Vă spun eu din experienţă! Ba chiar introduceți astfel destui microbi în corp, idee ce nu cred că vă încântă... După ce ca aveți vacanţa prea mică, să mai și zăceți bolnavi la pat - ar fi prea de tot! Acum, vreau să vă sugerez câteva activități drăguțe pe care să le mai puteți face în aceasta vacanţă:

Dăruiți una din jucăriile voastre unui copil despre care știți că ar visa la un asemenea cadou.
Mergeți și oferiți câteva alimente unui cerșetor.
Confecționați felicitări pe care să le oferiți celor dragi cu urările voastre pentru Noul An.
Făceți-vă un prieten nou (e imposibil să nu aveți aceasta ocazie, în timp ce vă jucați prin parcuri sau pe străzi)

Şi... mai am o sugestie pentru voi. Aţi auzit de îngerași sau păienjeni în zăpada? Să vă explic; îmbrăcați-vă bine, dacă e posibil în haine impermeabile, apoi lăsați-vă pe spate în zăpadă, întindeți-vă mâinile și picioarele și mișcați-le în sus și în jos, respectiv la stânga și la dreapta, pentru a forma în zăpada... "îmbrăcămintea" îngerașilor. Rugați pe cineva să vă ridice din zăpadă fără a strica forma îngerașului. Pentru păienjeni faceți întâi 4 urme lansându-va pe mâini, în zăpada. apoi alte patru între primele, asta pentru ca păienjenii au 8 picioare...

Folosind aceste idei sper ca vacanta voastră sa devină mai interesantă. Bucurați-vă de iarnă în felul vostru, însă nu îi neglijați pe cei de lângă voi.

Pe curând

Maya