Momente din viata Domnului Isus Hristos

Andreea Dragoi

"Ii vor pune numele Emanuel...Dumnezeu cu noi."

"Din zilele vesniciei Domnul Isus Hristos era una cu Tatal; El era "chipul lui Dumnezeu", chipul maretiei si maiestatii Sale, "stralucirea slavei Lui". Si "pentru a arata aceasta slava, a venit El in lumea noastra. Pe acest pamant intunecat de pacat, El a venit sa descopere lumina iubirii lui Dumnezeu, pentru a fi "Dumnezeu cu noi". De aceea s-a proorocit despre El ca "Ii vor pune numele Emanuel."

"La inceput Dumnezeu era facut cunoscut in toate lucrarile creatiunii. Hristos a fost Cel care a intins cerurile si a pus temeliile pamantului. Mana Lui a fost aceea care a asezat lumile in spatiu si a modelat florile campului. El intareste muntii prin taria Lui". "A Lui este marea, El a facut-o." Psalmii 65,6; 95,5. "El a scris mesajul iubirii Tatalui."

Desi pacatul a manjit acea lume perfecta, ea a continuat sa-L laude si sa-L preamareasca pe Dumnezeu. Fiecare lucru creat primeste ca sa dea. "Fiecare copac, arbust si frunza pulseaza acel element al vietii fara de care nici omul, nici animalele n-ar putea trai, iar omul si animalele, la randul lor, slujesc vietuirii copacului, arbustului si frunzei". La fel ca si florile, soarele si oceanul, ele isi au lucrarea lor, facuta spre binele omenirii.

Chiar si "ingerii slavei isi gasesc bucuria in a da" oamenilor protectie si dragoste.

"In lumina de la calvar se va vedea ca legea iubirii ce renunta la sine este legea vietii pentru pamant si pentru cer, ca iubirea care ‘nu cauta folosul sau isi are izvorul in inima lui Dumnezeu'."

Cu toate acestea "Satana infatiseaza legea iubirii lui Dumnezeu ca pe o lege a egoismului. El sustine ca este imposibvil pentru noi sa ascultam de preceptele ei."

Dar aceste false argumente au fost zdrobite atunci cand Tatal Ceresc a trimis pe singurul Sau Fiu sa salveze omenirea din mainile amagitorului. "Pruncul Betleemului, blandul si umilul Mantuitor, este Dumnezeu "aratat in trup" (1 Timotei 3,16)

"La infatisare a fost gasit ca un om, S-a smerit si S-a facut ascultator pana la moarte, si inca moarte de cruce."

El "a fost tratat asa cum meritam noi, pentru ca noi sa putem fi tratati asa cum merita El. El a fost condamnat pentru pacatele noastre, la care El n-a contribuit cu nimic, pentru ca noi sa putem fi indreptatiti prin neprihanirea Lui, la care noi n-am contribuit cu nimic. El a suferit moartea care era a noastra, ca noi, sa putem primi viata care era a Lui." "Prin ranile Lui suntem tamaduiti."

"Prin lucrarea lui Hristos de rascumparare se recunoaste justetea guvernarii lui Dumnezeu. Cel Atotputernic este facut cunoscut ca fiind Dumnezeul iubirii. Acuzatiile lui Satana sunt respinse si caracterul sau demascat."

Dumnezeu este un Dumnezeu bun, iubitor si drept.

Prin jertfa lui Hristos, oamenii vor fi mantuiti, "iar prin veacurile nesfarsite", "cei rascumparati Il vor preamari pentru Darul Sau nespus de mare."

Amin


Capitolul "Dumnezeu cu noi" - Hristos Lumina Lumii