Anunţuri

  • Ne puteți urmări în fiecare săptămână în direct pe Facebook

Articole

  • O piatră de aducere aminte

    Beniamin Ciurea

    • piatraperu
    Am citit de curând povestea unei pietre de granit aşezate în mijlocul unui sătuc al indienilor SHIPOBE, din Peru.

    Zilnic, piatra amintea celor care o vedeau despre misionarul tânăr care, cu mult timp în urmă, venise din America pentru a le vesti Cuvântul lui Dumnezeu. Când fiul acestui misionar, în vârstă de şase luni, a murit în urma unui acces spontan de vărsături şi diaree, misionarul aproape că şi-a pierdut minţile.

    Citește mai departe...
  • EXPERIENŢE

    Se împlineşte Cuvântul

     

    • p7-isusinvataintemplu

    Cadre medicale, pastori, colpoltori, tineri instruiti sa prezinte principiile de sanatate, operatori pe calculator, bucatarese care pregateau retete sanatoase, analize gratuite... O expozitie de sanatate pe o perioada de o saptamâna în centrul Bucurestiului. Aveam mare nevoie de voluntari.

    Citește mai departe...
  • AUTORITATE SI DISCIPLINA (partea I)

    Daniela Dorcea

    Dictionarul explicativ al limbii române are urmatoarea definitie pentru termenul "disciplina":

    "1. totalitatea regulilor de comportare si de ordine obligatorii pentru membrii unei colectivitati; ordine; spirit de ordine; deprindere cu o ordine stricta;

    2. ramura a unei stiinte; stiinta". A disciplina înseamna, conform aceleiasi surse, "a (se) obisnui cu spiritul de disciplina, de ordine".

    Citește mai departe...
  • POEZIE

    Ideal

    Irina Dragu

    Peste lume răsare iertarea Lui, frumos
    Vin oamenii la moara lui Hristos
    Cu saci de fapte bune, fapte rele
    Mă-ndrept şi eu cu ale mele.
    În timp au mai crescut, nu le-am arat
    Omul din mine a tot lăsat.

    Sunt cozi la aşteptat de har
    Îngemănat cu-al mântuirii dar
    Mă-mpiedic, cad, alerg din nou
    S-ajung al dragostei lumini, ecou.

    Citește mai departe...
  • Un Dumnezeu în care să te-ncrezi

    Beniamin Ciurea
    • trustinghand
    Din când în când, ajungem la momente când avem nevoie să-L cunoaştem pe Dumnezeu mai bine, altfel nu mai putem face faţă.

    Uneori viaţa are un mod ciudat de a ne arunca într-o confuzie atât de orbitoare şi o durere atât de mare încât ne pierdem orice speranţă.Nimic nu ne mai încurajează.

    Citește mai departe...
  • Momente din viata Domnului Isus Hristos

    Andreea Dragoi

    "Timp de peste o mie de ani, poporul iudeu asteptase venirea Mantuitorului. Din acest eveniment ei isi legasera sperantele lor cele mai stralucite. In cantec si profetie, in slujba templului si rugaciunea de acasa, ei asezasera numele Lui. Si cu toate acestea, la venirea Sa, ei nu L-au cunoscut.

    Citește mai departe...
  • AL SASELEA SIMT

    Cristina Neagu

    Când ai privit ultima data un lucru frumos? Când ai privit ultima data un lucru care sa te faca sa zâmbesti în sufletul tau si sa te ajute sa descoperi cât de frumoasa este viata? Daca nu îti mai aduci aminte, îninte de a citi mai departe îsi propun un lucru. Du-te la fereastra, deschide-o larg si si respira adânc.

    Citește mai departe...
  • MOMENTE DIN VIAŢA DOMNULUI ISUS

    Am văzut steaua Lui

    Andreea Drăgoi

    "După ce s-a născut Isus în Betleemul din Iudeea, în zilele împăratului Irod, iată că au venit nişte magi din răsărit la Ierusalim şi au întrebat : "Unde este Împăratul de curând născut al iudeilor? Fiindcă i-am văzut steaua în răsărit şi am venit să ne închinăm Lui" Matei 2, 1-2.

    • pagina_06_clip_image002
    Aceşti magi de la răsărit erau oameni bogaţi şi de viţă nobilă. Ei erau sinceri, studiau descoperirile lui Dumnezeu din natură şi erau onoraţi pentru integritatea şi înţelepciunea lor.

    Citește mai departe...
  • JALOANELE FERICIRII

    Doina Carstea

    Nu te astepti sa intri intr-o competitie fara antrenament sau pregatire si sa castigi.

    De-a lungul istoriei guvernul si conducatorii au dat legi despre cum trebuie sa traim si sa ne comportam unii cu altii. Din dosarele istoriei aflam ca fiecare din aceste legi au fost incalcate. Se pare ca istoria se repeta...

    Articolul 25 din Constitutia Romaniei intitulat "Viata intima, familiala si privat" alin. (2): "Persoana fizica are dreptul sa dispuna de ea insasi, daca nu incalca drepturile si libertatea altora, ordinea publica sau BUNELE MORAVURI."

    Citește mai departe...
  • Spirala violenţei

    Doina Cârstea

    • pagina_08_clip_image002
    Duritatea ce caracterizează astăzi raporturile sociale la toate nivelurile, ne împiedică să ne deschidem cu convingere spre blândeţea evanghelică.

    Respirăm pretutindeni violenţa pare să accentueze nevoia unor atitudini inspirate de neîncredere şi de apărare. N-ar trebui să ne minunăm dacă fericirea blândeţii sună ca un paradox sau ca un ideal prea îndepărtat de posibilităţile noastre.

    Citește mai departe...
  • 05.Isus Hristos – oglindirea slavei lui Dumnezeu

                Pentru mântuirea noastră Domnul Hristos este cea mai importantă persoană din Univers. Ca om adevărat şi Dumnezeu adevărat, fără de început şi fără de sfârşit, atotputernic, atotştiutor şi neschimbător, deopotrivă cu Tatăl (Ioan 5, 18), jertfă de ispăşire, Marele nostru Preot şi Mijlocitor, Dumnezeu întrupat şi Împărat al împăraţilor, este Persoana fără egal în tot universul.

                Subordonarea lui Isus Hristos faţă de Tatăl

                Dintotdeauna Domnul Hristos a fost Dumnezeu adevărat. Niciodată n-a devenit Dumnezeu prin naştere sau creaţie. Dar pentru a noastră mântuire, pentru a putea fi ispitit şi a ne înlocui pe oameni, El trebuia să devină om. Astfel, măcar că avea natură divină, a decis împreună cu Tatăl să renunţe la exercitarea independentă a divinităţii Sale (Fil. 2, 6-7), deşi nu Isus s-a interzis accesul la exercitarea Dumnezeirii.

    Citește mai departe...
  • Îvaţă pe copil...

    Daniela Dorcea

    "Învata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si când va îmbâtrâni nu se va abate de la ea." (Proverbe 22,6)
    Cu câta bucurie primeste o familie vestea ca numarul membrilor ei se va mari cu unu! Apoi, cu câta grija viitorii parinti se îngrijesc pentru ca pruncul sa se dezvolte sanatos! Cu câta emotie asteapta ei aparitia pe lume a copilului lor, dorindu-si nu neaparat sa fie baiat sau fata, ci sa fîe sanatos, iar mama sa-1 poata creste bine! Dar... exista un dar care poate umbri aceste sentimente ale persoanelor care le experimenteaza.

    Citește mai departe...
  • EXPERIENŢE

    Se împlineşte Cuvântul

     

    • pagina_05_clip_image002_0000
    Cei ce seamana cu lacrimi, vor secera cu cântari de veselie "(Ps. 126:5)

    Daca n-ar fi aceasta fagaduinta poate am cadea des în descurajare.

    Am înteles însa un lucru important: secerisul poate fi mult mai târziu decât am dori, secerisul poate fi si la sfârsitul timpului acestui pamânt. Vine ar fi sa purtam acest Cuvânt în sufletul nostru ca o candela mereu aprinsa pe cararea întunecata a lumii.

    Trecusera doi ani de când ne cunosteam. Era o femeie în jur de 47 de ani, sincera, cu probleme mari de familie care o zguduisera pâna în strafundul sufletului.

    Citește mai departe...
  • Fetiţa cea ascultătoare

    Maya

     

    • vacuta

    Salutare, copii! Ce mai faceţi? Vi s-a întâmplat să trebuiască să faceţi ceva, dar să spuneţi "nu vreau să fac asta" sau "nu pot să fac asta"?

    Vreau să vă povestesc ceva... atunci când era un copil, Ellen Harmon, care mai târziu va deveni Ellen White, avea destule treburi de făcut în casa părintească aşa cum, desigur, ai şi tu acasă. Ea ştia că fiecare dintre membrii familiei trebuia să-şi facă partea spre a o transforma într-un loc fericit unde să-ţi placă să trăieşti.

    Citește mai departe...
  • Unde esti Doamne

    Marian Berbecila

    Si lacrimile curgeau...

    "Doamne...vino Doamne... sa vezi ce-a mai ramas din oameni..." Cu siguranta unii dintre dumneavoastra va mai amintiti de acest cantec... care a fost interpretat o data cu revolutia din '89.

    Cuvinte care exprimau impreuna simtire... pierderea a ceva valoros - a vietii omenesti... cuvinte care exprimau durere...

    Citește mai departe...
  • 01.„Cunoaşte-te pe tine însuţi!”

                Este un imperativ din vremuri antice. Dacă vrei să progresezi, trebuie să îţi cunoşti limitele şi posibilităţile, originea, destinul şi motivul pentru care exişti.

                Natura morală a omului
                Trei concepţii de bază se confruntă cu privire la natura morală a omului: 1) că natura morală a omului este bună, 2) că natura morală a omului este indiferentă din punct de vedere moral, 3) că natura morală a omului este coruptă de la naştere.

    Poziţia Bibliei
                Biblia ne arată că omul a fost creat bun, echilibrat şi cu un potenţial de dezvoltare pozitiv (Gen. 1, 26.27; Ecl. 7, 29), dar a căzut şi s-a degradat prin neascultare (Gen. 3, 1-13).

    Citește mai departe...
  • Rugăciunea unei fetiţe

    Maria

    • fetita
    Era a nu ştiu câta oară, când îşi dorea să înceteze certurile dintre părinţii ei. Dacă ar fi putut să zboare, ar fi vrut să fie în cel mai îndepărtat colt al planetei, într-o altă realitate şi altă lume, unde să nu se mai simtă abandonată şi foarte singură.

    Era a nu ştiu câta oară, când îşi dorea o familie, cu un tată şi o mamă normali, care să îi ofere mângâiere şi nu bătăi care îi lăsau urme urâte pe corp şi care să nu o mai umilească în public prin observaţiile lor critice.

    Citește mai departe...
  • Acela sau Actorul

     

    De ce sa te alegem pe Tine, Isuse?
    Tu nu stii fotbal, nici tangou si nici razboi
    De ce sa te urmam?
    Când niciodata n-ai venit cu noi prin discoteci
    Si niciodata n-ai dansat.

    Citește mai departe...
  • POEZIE

    DOR

    Maria
    Dacă aştept cerul
    Îl aştept  nu pentru că aici mi-am isprăvit aşteptările
    Sau pentru că undeva
    Mi s-au proptit căutarile.
    Citește mai departe...
  • Seminarii prezentate în comunitatea Foişor

    În acest loc puteţi găsi seminarii (scrise) pe diverse teme prezentate în biserica noastră în trecut.

    Puteţi selecta din meniul principal unul din seminariile pe care le doriţi.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

  • POEZIE

    SPERANŢĂ

    de Daniela Dragu

    N-aş fi nimic sub soare
    În inimă speranţă ca o stea
    Ce străluceşte zi de zi
    Tot mai curată căldura mea
    N-aş fi nimic fără puterea Ta.
    Speranţă vie arzând
    Şi astăzi în adânc de sufletu-mi plăpând.

    Citește mai departe...
  • 03.Poţi să fii „ca Dumnezeu”?

                Diavolul l-a asigurat pe om că, dacă îi va urma sfatul, va fi „ca Dumnezeu” (Gen. 3, 4), dându-i de înţeles că va dobândi o stare de existenţă superioară celei pe care i-a dat-o Dumnezeu.   În sens relativ omul poate fi plin de „toată plinătatea lui Dumnezeu” (Efes. 3, 19), desăvârşit în caracter după cum şi Dumnezeu este desăvârşit (Matei 5, 48). Dar omul nu poate fi ca Dumnezeu în înţelepciune, putere şi existenţă veşnică.
                Se pune problema dacă omul este nemuritor prin natura sa şi dacă structura lui este trihotomică, dihotomică sau dacă trebuie să-l privim ca o entitate integrată. Vom examina concis cele trei concepţii.

    Citește mai departe...
  • Iov

    Cristina Neagu

     

    • pagina_10_clip_image002
    Doamne a trecut atât de mult timp de când s-au petrecut toate acestea, de când mi-au murit într-o singură zi toţi copiii şi de când m-am ales cu boala asta care nu îmi dă pace, încât am şi uitat cum arătam. Prietenii mei, prietenii cu care am crescut şi cu care am descoperit lumea, s-au speriat când m-au văzut. Pentru că nu l-au recunoscu în Iov care se scărpina cu un ciob şi care era plin de răni din cap până în picioare, pe Iov cel de odinioară cu care se jucau, cu care stăteau la poveşti, cu care se sfătuiau şi cu care îşi împărţeau bucuriile.  Cred că dacă m-aş putea zări într-un colţ de apă nici eu nu m-aş mai recunoaşte Doamne.

    Citește mai departe...
  • EXPERIENŢE

    "Şi voi cine ziceţi că sunt…?"


    Parafrazând întrebarea Mântuitorului pusă ucenicilor: "Şi voi cine ziceţi că Sunt?", aşez şi eu înaintea ta, iubite cititor, întrebarea: "Tu, ce crezi că este colportorul?" Despre ce zic vei afla din rândurile care urmează.

    • pagina_05_clip_image002
    În afara lucrării din casă în casă în numele editurii noastre şi al Asociaţiei pentru sănătate, educaţie şi familie, la sfârşitul acestuia putem adăuga: campanii de sănătate cu cortul amplasate în toată ţara, seminarii de sănătate, educaţie şi familie în şcoli, licee, locuri de muncă, biserici neoprotestante (baptiste, penticostale) şi chiar catolice.

    Citește mai departe...
  • INTERVIU

    VOIA TA ... ÎN VIATA MEA

    Intervievat: Nelu Burcea

    Intervievator: Boieriu Beatrice

    "Vreau sa stiu care este alegerea cea mai buna în deciziile pe care trebuie sa le iau! Vreau sa aflu care este planul lui Dumnezeu cu viata mea! Vreau sa cunosc ... viitorul!"

     

    B.B: Ce ar însemna pentru noi, muritorii, posibilitatea descoperirii viitorului? Si de ce Dumnezeu nu a îngaduit aceasta?

     

    N.B: Ar fi tentant sa cunoastem viitorul. Daca nu am putea schimba acest viitor, nu ne ajunge tristetea pentru trecut si prezent? Daca am putea schimba viitorul, nu cumva l-am transforma într-un vis egoist? Daca am sti sfârsitul de la început , cu siguranta am alege aceeasi cale pe care Dumnezeu ne-a condus.

    Citește mai departe...